Tvrdý zásah maďarskej polície: Pred parlamentom použili voči protestujúcim slzotvorný plyn

NETKY.SK • 13 December 2018, 07:12 • 2 min
Tvrdý zásah maďarskej polície: Pred parlamentom použili voči protestujúcim slzotvorný plyn

BUDAPEŠŤ - Maďarská polícia zasiahla v stredu voči protivládnym demonštrantom pred budovou parlamentu slzotvorným plynom.

slovakia

left justify in out

Protestujúci, ktorí do ulíc vyšli po schválení ostro kritizovanej novely zákonníka práce, takmer naplnili Kossuthovo námestie a tlačili sa na policajný kordón chrániaci budovu zákonodarného zboru.

 

Demonštranti popoludní zablokovali dva mosty, dostali sa do areálu sídla vládnej strany Fidesz a neskoro večer sa začali tlačiť na kordón zásahovej jednotky policajtov zoradený okolo budovy parlamentu. Dav skandoval: "Špinavý Fidesz!", "Otroci!", "Zradcovia!" a iné heslá.

 

img

Zdroj: SITA

 

Protestujúcim sa podarilo chvíľami dostať až na hlavné schodisko parlamentu. Policajti sa snažili dav tlačiť smerom od budovy, v jednej chvíli viacerí policajti začali zo schodov striekať slzotvorný plyn na demonštrantov, ktorí cúvli.

 

img

Zsroj: SITA

 

Polícia vydala vyhlásenie, podľa ktorého pred sídlom Fideszu jeden z protestujúcich nastriekal slzotvorný plyn do tváre dvoch policajtov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies