Tvrdý ortieľ pre troch mužov za sériu vrážd Rómov: Doživotie!

NETKY.SK • 12 Január 2016, 15:51 • 2 min
Tvrdý ortieľ pre troch mužov za sériu vrážd Rómov: Doživotie!

BUDAPEŠŤ - Najvyšší súd v Budapešti dnes v prípade série vrážd Rómov v Maďarsku z rokov 2008 a 2009 potvrdil trest doživotného odňatia slobody pre trojicu páchateľov, informovala agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

Súd na treťom stupni rozhodoval o vine obžalovaných Árpáda Kissa, Istvána Kissa a Zsolta Petöa. Odvolací súd vlani 8. mája právoplatne potvrdil verdikt súdu prvého stupňa: troch obvinených odsúdil na doživotie a štvrtého na 13 rokov väzenia.

 

 

Trojicu uznal súd aj na predchádzajúcich stupňoch za vinnú z viacnásobnej vraždy a ďalších trestných činov. Na pojednávaní na treťom stupni dnes obžalovaní a ich obhajcovia požadovali obnovu procesu.

 

Po vyhlásení verdiktu bratia Kissovci v sprievode stráže opustili súdnu sieň, po čom zaznelo slovné zdôvodnenie rozsudku. MTI pripomenula, že v prípade štvrtého obvineného rozsudok nadobudol právoplatnosť už na druhom stupni.

 

Pri útokoch v Kisléte a Tiszalöku zomrel jeden človek, v Nagycsécsi sa stali obeťou útoku dvaja ľudia a v Tatárszentgyörgyi zahynul muž a jeho päťročný syn, ktorí utekali z podpáleného domu. Vo viacerých prípadoch zaútočili páchatelia zápalnými fľašami, pričom zranili niekoľko ľudí. Vrahovia vystrelili 78-krát a ohrozili životy dovedna 55 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona