Tvrdý brexit ohrozí vývoj Británie, o prácu môže prísť až pól milióna ľudí

NETKY.SK • 11 Január 2018, 15:30 • 2 min
Tvrdý brexit ohrozí vývoj Británie, o prácu môže prísť až pól milióna ľudí

LONDÝN - V ekonomike Veľkej Británie bude ohrozených takmer pol milióna pracovných miest, ak sa krajine nepodarí dosiahnuť dohodu o budúcich vzťahoch s Európskou úniou predtým, ako blok opustí.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

K takým záverom dospela štúdia, ktorú si objednal starosta Londýna Sadiq Khan. Štúdia, ktorú zverejnili vo štvrtok, varuje, že v prípade najhoršieho scenára by v ekonomickom vývoji hrozilo "stratené desaťročie". Pomalší hospodársky rast by do roku 2030 znamenal stratu 482 tis. pracovných miest a investícií v sume 50 mld. libier (GBP).

Starosta Londýna vyzval britskú premiérku Theresu Mayovú, aby krajina takému vývoju predišla tým, že uzavrie "dohodu, ktorá nám umožní zostať na spoločnom trhu a v colnej únii". Analýza podľa Khana ukazuje, že "čím tvrdší bude brexit, tým väčší bude potenciálny vplyv na pracovné miesta, hospodársky rast a životnú úroveň". (1 EUR = 0,88670 GBP)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies