Tvrdý brexit by do značnej mieri pocítilo aj Japonsko

NETKY.SK • 27 Jún 2019, 12:47 • 2 min
Tvrdý brexit by do značnej mieri pocítilo aj Japonsko

LONDÝN - V prípade odchodu Británie z Európskej únie bez dohody by sa japonské investície mohli z ostrovnej krajiny stiahnuť. Počas dnešného dňa takto varovala "krajina vychádzajúceho Slnka" kandidátov na post britského premiéra Borisa Johnson či Jeremyho Hunta.

slovakia

left justify in out

Japonsko patrí medzi najväčších investorov na britských ostrovoch, preto niet divu, že prepojenosť medzi krajinami je na veľmi hlbokej úrovni. Krajina sa teda oprávnene obáva, že by neriadený brexit mohol nastať. Keby sa tak stalo, japonské firmy v Británii by utrpeli veľké straty.

 

"Prosím vás, len nie tvrdý brexit. Niektoré firmy už začali s presunom svojich aktivít do iných európskych lokalít". Na otázku, či by Británia mohla o investície prísť, Kóno odpovedal, že "je možné, že objem investícií bude nižší".

 

 

Po odložení termínu brexitu z marca plánuje Británia opustiť Európsku úniu dňa 31. októbra. Zostávajúci kandidáti na funkciu šéfa Konzervatívnej strany, a tým aj na post britského premiéra, Boris Johnson a Jeremy Hunt uviedli, že sú pripravení aj na odchod z EÚ bez dohody, aj keď to nie je ich priorita.

 

img

 

V prípade brexitu bez dohody hrozia automobilkám colné kontroly a je možné, že ich prevádzky tak nebudú môcť na britskom trhu pokračovať. Jedná sa hlavne o Nissan, Toyotu a Hondu, ktoré sa pritom v minulom roku podieľali na celkovej produkcii áut v Británii zhruba polovicou.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies