Tvrdohlavý Bykov - Barulina chváli, ale opäť postaví Nabokova

NETKY.SK • 4 Máj 2011, 12:22 • 2 min
Tvrdohlavý Bykov - Barulina chváli, ale opäť postaví Nabokova

Tvrdohlavý Bykov - Barulina chváli, ale opäť postaví Nabokova

slovakia

left justify in out

img

Tréner ruských hokejistov je riadne tvrdohlavý. Ani po tom, čo sa udialo v základnej skupine MS a čo vyvrcholilo v utorňajšom šlágri proti Slovensku, nestratil Vjačeslav Bykov dôveru v Jevgenija Nabokova. Lesk strácajúca brankárska hviezda bude vraj jednotkou aj v ďalšom zápase.    
      Nabokov, ktorý veľkú časť sezóny pauzoval bez klubového angažmánu, patrí medzi najväčšie sklamania šampionátu. V Bratislave dostal najprv dva góly od Nemcov, no najmä potom priam neskutočné štyri od Slovincov. Experti a verejnosť sa zhodli, že jeden kus šiel na jeho "tričko" a minimálne ďalšiemu jednému mal tiež zabrániť. Po tom, čo ho v zápase so Slovenskom prekonal Ladislav Nagy a dostal svoj tím do vedenia 3:2, poslal Bykov namiesto Nabokova po prvý raz do bránky Konstantina Barulina. A ten si do konca zápasu udržal čisté konto.
      Človek by sa nazdal, že Bykov situáciu vyhodnotil kriticky a má novú brankársku jednotku. Z jeho prvého vyjadrenia pre "Sovetskij sport" by opak ešte nevyplýval: "Pripomínam Quebec. Tam pred tromi rokmi išiel na šampionát Michail Birjukov s tým, že sa možno do tímu nedostane. Ale v dôležitý moment odohral vynikajúco a podržal nás v ceste za zlatými medailami. A teraz si Konstantin tiež splnil svoj športovú úlohu."
      Bykov to teda nepovedal najprv rovno, ale naznačil veľa. Dodal, že  šancu chytať majú stále všetci traja brankári. A potom dodal, že Nabokova všetci podržia: "V ďalšom zápase bude znova chytať Nabokov. Tomuto brankárovi verím. Ale rovnako verím aj Barulinovi. On nám pomôže. A v krátkom čase dostane šancu aj Košečkin."
      Na záver Bykov šokoval odpoveďou na otázku, či Iľju Bryzgalova (Phoenix) už volať nebude: "Nemá význam volať človeka, ktorý nehrá a netrénuje už dlhší čas. S Iľjom som hovoril. Nebolo to ľahké rozhodnutie, no už sa rozhodlo."
      Bryzgalov 20. apríla, teda ani nie pred dvoma týždňami dochytal v play off NHL...  
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies