Tvrdo makala až nastal zlom, Vlhová sa po nočnom prílete pochválila kompletnou zbierkou medailí

NETKY.SK • 20 Február 2019, 11:50 • 2 min
Tvrdo makala až nastal zlom, Vlhová sa po nočnom prílete pochválila kompletnou zbierkou medailí

BRATISLAVA - Lyžiarka Petra Vlhová sa z majstrovstiev sveta vrátila na Slovensko šťastná, ale unavená. Aj preto sa v nasledujúcich dňoch chystá predovšetkým oddychovať. V utorok tesne pred polnocou ju na letisku v Bratislave okrem novinárov privítali prezident Slovenského olympijského a športového výboru Anton Siekel a štátny tajomník Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Jozef Gönci.

slovakia

left justify in out

Jej výkony v tejto sezóne postupne gradujú, po možno trochu slabšom úvode ročníka čoraz viac trápi Američanku Mikaelu Shiffrinovú.
"Ťažko povedať, kedy nastal ten zlom. Stále som na sebe ´makala´, poctivo som trénovala. Veľa vecí som konzultovala s trénerom a išli sme za našim cieľom. Na tréningoch som vždy jazdila skvelo, ale v pretekoch sa vždy niečo stalo a nevedela som podať optimálny výkon. Verila som, že to raz príde a posuniem sa do prvej sedmičky. Napokon to dopadlo tak, že som v tejto sezóne zatiaľ trikrát vyhrala a trikrát som sa dostala na pódium. Je to úžasné a veľmi sa teším," uviedla Vlhová.

 

Láka ju Jasná

Rodáčka z Liptovského Mikuláša by sa v závere sezóny rada predstavila aj na pretekoch Európskeho pohára v najväčšom slovenskom zimnom stredisku Jasná v Nízkych Tatrách (2. - 3. marca). "V Jasnej chcem štartovať, dúfam, že sa mi to podarí. Ešte neviem, aký bude presný program. Snáď sa mi podarí zúčastniť sa, aby mali ľudia možnosť ma vidieť a aspoň takto budeme spolu, pretože väčšinou to je všetko na diaľku. Stále cítim obrovskú podporu a veľmi ma to teší," zhodnotila 23-ročná pretekárka.

 

 

img


Už začína pociťovať, že koniec sezóny klope na dvere

 "Určite ešte nájdem silu, to je samozrejmé. Teraz potrebujem zmeniť ten stereotyp, nájsť si čas sama na seba. Musím nabrať silu a doma znovu natrénovať kondičku, aby som bez problémov dokončila sezónu. Musím sa naplno koncentrovať. Začínam vnímať, že sa približuje koniec sezóny, niekedy sa mi aj nechce. Do záverečných pretekov do toho musím dať všetko," prezradila odhodlane.
 

Nezastaviteľná Mikaela Shiffrinová

Zverenka trénera Livia Magoniho už stratila šancu na zisk malého krištáľového glóbusu za slalom, ktorý si vybojovala Shiffrinová. Slovenka už má isté druhé miesto. V hre je už len 200 bodov za slalomy v Špindlerovom Mlyne a Soldeu. Vlhová je aj v celkovom hodnotení Svetového pohára na druhej priečke za suverénkou Shiffrinovou.

 

"Ešte máme štvoro pretekov, ešte je všetko otvorené. V slalome mám už isté druhé miesto. V obrovskom slalome chcem zabojovať o celkové umiestnenie v prvej trojke. Ideálne by bolo udržať si druhé miesto v celkovom hodnotení SP, myslím si že je to neskutočný výsledok. Už nás od toho delí iba kúsok, ale zároveň veľa. Môžem sa zlepšiť, ale i zhoršiť," skonštatovala na záver Petra Vlhová.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona