Tvrdé tresty za pančovaný alkohol

NETKY.SK • 21 Máj 2013, 18:43 • 2 min
Tvrdé tresty za pančovaný alkohol

ANKARA - Turecký súd poslal štyroch Turkov do väzenia na takmer 90 rokov, keďže ich uznal vinnými zo smrteľnej otravy piatich ruských turistov pančovaným alkoholom. Potvrdil to v utorok právnik pozostalých obetí.

slovakia

left justify in out

Kvarteto uznali vinnými zo zabitia a výroby a predaja neoznačených liehovín. Tie obsahovali vysoký podiel metanolu, čo potvrdili krvné analýzy obetí. Celkovo sa na výlete jachtou neďaleko mesta Bidrum otrávilo takmer 30 ľudí. V tomto prípade padli aj tri menšie, sedemapolročné tresty.

Incident z roku 2011 pripomenul otravu pančovaným alkoholom, na ktorý v roku 2009 životom doplatili jedenásti ľudia vrátane troch nemeckých študentov. Všeobecne sa rozšírenie výroby nekvalitného alkoholu v Turecku dáva za vinu vysokým daniam na liehoviny, ktoré zaviedla konzervatívna vláda dlhoročného premiéra Recepa Tayyipa Erdogana. Tá už nariadila tvrdé kontroly podozrivého alkoholu a to najmä v turistami navštevovaných miestach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies