Tvorcovia filmu Bohovia Egypta ľutujú kontroverzný kasting

NETKY.SK • 28 November 2015, 19:01 • 2 min
Tvorcovia filmu Bohovia Egypta ľutujú kontroverzný kasting

BRATISLAVA - Tvorcovia očakávaného historického filmu Bohovia Egypta sa ospravedlnili za kontroverzný kasting.

slovakia

left justify in out

Reagovali tak na vlnu kritiky, ktorá im vyčítala, že do filmu, odohrávajúceho sa v starovekom Egypte, obsadili predovšetkým belochov. Režisér snímky Alex Proyas zverejnil vyhlásenie, v ktorom uviedol, že výber hercov určite mal priniesť viac rozmanitosti. “Úprimne sa ospravedlňujem všetkým, ktoré naše rozhodnutia urazili,” vyjadril sa.


“Uvedomujeme si našu zodpovednosť zaručiť, že kasting reflektuje rozmanitosť a kultúru obdobia, ktoré v našich filmoch zobrazujeme. V tomto prípade sme zlyhali pri dodržiavaní vlastných štandardov, za čo sa úprimne ospravedlňujeme,” vyhlásili zasa zástupcovia produkčnej spoločnosti Lions Gate Entertainment. “Naša spoločnosť má záväzok nakrúcať filmy, ktoré odzrkadlia rozmanitosť nášho publika. Musíme, vieme a budeme to robiť lepšie,” doplnili.


V epicko-fantastickej snímke Bohovia Egypta, ktorý príde do slovenských kín 25. februára, sa predstavia Gerard Butler, Geoffrey Rush, Nikolaj Coster-Waldau a Brenton Thwaites. Snímka prinesie príbeh Beka (Thwaites), ktorý sa vydáva na napínavú cestu, aby zachránil Egypt pred bohom temnoty Setom (Butler) a svoju jedinú lásku. Pomáha mu pritom mocný boh Horus, ktorého si zahral Nikolaj Coster-Waldau.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona