Tvorcov filmu Vlk z Wall Street žalujú pre očierňovanie

NETKY.SK • 20 Február 2014, 18:26 • 2 min
Tvorcov filmu Vlk z Wall Street žalujú pre očierňovanie

USA - Bývalému spolupracovníkovi Jordana Belforta prekáža fyzická podobnosť postavy Nickyho "Rugrata" Koskoffa s jeho osobou.

slovakia

left justify in out

Američan Andrew Greene žaluje tvorcov filmu Vlk z Wall Street pre očierňovanie. Bývalý spolupracovník Jordana Belforta, ktorého život snímka zobrazuje, tvrdí, že postava Nickyho "Rugrata" Koskoffa nápadne pripomína jeho osobu. Navyše Rugrat sa vo filmovom príbehu správa ako nemravný kriminálnik. To údajne právnikovi kazí reputáciu. Od spoločnosti Paramount Pictures, producentov a tiež režiséra Martina Scorseseho preto žiada 25 miliónov amerických dolárov (18 miliónov eur).

 

Ako uviedol v žalobe Greene, tvorcom snímky Vlk z Wall Street nikdy nedal súhlas, aby vo filme použili fyzickú podobnosť. S postavou Rugrata, ktorého stvárnil herec J. P. Byrne, ho údajne spája parochňa, ktorú nosí aj v skutočnom živote. 

 

O tom, či tvorcovia filmu Vlk z Wall Street nakoniec zaplatia Greenovi požadovanú sumu a stiahnu film z distribúcie, rozhodne súd. 

 

Snímku Vlk z Wall Street (2013) s Leonardom DiCapriom v hlavnej úlohe nakrútili podľa rovnomennej predlohy Jordana Belforta z roku 2007. Film, v ktorom účinkujú aj Jonah Hill, Margot Robbie či Matthew McConaughey, sa stal úspešným po celom svete. Na tohtoročných udeľovaniach cien americkej Akadémie filmových umení a vied zabojuje o päť sošiek, a to aj v kategórii Najlepší film. 

Informácie pochádzajú z webovej stránky www.aceshowbiz.com.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies