Tvorca Litecoinu predal všetky svoje zásoby tejto kryptomeny

NETKY.SK • 20 December 2017, 19:30 • 2 min
Tvorca Litecoinu predal všetky svoje zásoby tejto kryptomeny

NEW YORK – Tvorca kryptomeny Litecoin (LTC) Charlie Lee dnes oznámil, že sa dnes zbavil úplne všetkých Litecoinov. Kryptomenu predal a časť daroval.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Po prvýkrát za viac ako šesť rokov už nevlastním ani jediný LTC, ktorý nie je vo fyzickom stave. (Nechal som si niekoľko z nich ako zberateľské predmety.)," napísal Charlie Lee na Reddite.

 

Podľa správ, celková suma Litecoinov, ktorú Lee predal, predstavovala iba malé percento denného objemu burzy GDAX a nespôsobila na trhu žiadny výraznejší prepad hodnoty.

 

 

Prečo ich predal?

 

Lee sa rozhodol predať všetky svoje Litecoiny kvôli možnému konfliktu záujmov vzhľadom na vplyv, ktorý by mohli mať jeho osobné vyhlásenia na cenu tejto kryptomeny. Vysvetlil, že predajom všetkých svojich LTC úplne oddelí vplyv svojich vyhlásení na cenové pohyby kryptomeny.

 

"Kedykoľvek som napísal o cene Litecoinu, alebo som dokonca len tweetol dobré alebo zlé správy, tak som bol obviňovaný z toho, že to robím kvôli osobnému prospechu," objasnil Lee. "Takže v určitom zmysle je pre mňa konflikt záujmov držať LTC a tweetovať o ňom, keďže mám taký vplyv."

 

img

 

Aká bude jeho budúcnosť?

 

Lee odhalil aj svoje plány do budúcnosti a používateľov LTC uistil, že rozhodne neopúšťa svoj výtvor.

 

"Nebojte sa, neopúšťam Litecoin. Všetok svoj čas venujem ďalšej práci na Litecoine. Keď bude mať Litecoin úspech, budem odmenený rôznymi spôsobmi, nie len priamym vlastníctvom kryptomeny. Som presvedčený, že toto je pre mňa najlepším spôsobom, ako naďalej dohliadať na rast LTC."

 

Lee aktualizoval svoj Reddit príspevok, v ktorom potvrdil, že nemal nič spoločné s problémami obchodovania Bitcoinu Cash na burze GDAX.

 

 

 

Litecoin – aktuálny vývoj

 

V posledných týždňoch Litecoin výrazne posilnil a jeho hodnota dosiahla nové historické maximum. V čase písania tohto článku (20.12.2017 19:01) sa LTC obchoduje na úrovni 325,55 USD, čo je takmer 12,4 % pokles zo včerajšieho maxima 371 dolárov.

 

Za posledný mesiac Litecoin posilnil o viac ako 350%, keď ešte 20.novembra sa obchodoval za 71,41 dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies