Tvorbu nových pracovných miest možno očakávať až v roku 2011

NETKY.SK • 19 August 2010, 07:59 • 2 min
Tvorbu nových pracovných miest možno očakávať až v roku 2011

Tvorbu nových pracovných miest možno očakávať až v roku 2011

slovakia

left justify in out

Kríza v reálnej ekonomike sa v súčasnosti premieta do sociálnej oblasti najmä vysokou mierou nezamestnanosti. "Opätovný rast zamestnanosti a tvorbu nových pracovných miest možno očakávať až v roku 2011, kedy je možné predpokladať výraznejší rast HDP," konštatuje Ministerstvo hospodárstva a výstavby (MHV) SR v analytickej správe o dopadoch krízy, určenej pre jedno z najbližších zasadnutí vlády.
      V najbližšom období bude preto podľa rezortu hospodárstva potrebné zamerať pozornosť na podporu rastu zamestnanosti najmä systémovými opatreniami na zabezpečenie trvalého hospodárskeho rastu.
      V prvom polroku tohto roka bolo prostredníctvom protikrízových aktívnych opatrení na trhu práce podporené vytvorenie alebo udržanie 12.876 pracovných miest v celkovej sume 22,4 milióna eur. Prostredníctvom všetkých aktívnych opatrení, vrátane protikrízových, sa podporilo celkom 133.855 pracovných miest, respektíve uchádzačov o zamestnanie, záujemcov o zamestnanie alebo zamestnancov v sume 109,9 milióna eur.
      Z prijatých protikrízových aktívnych opatrení na trhu práce možno podľa MHV za najúčinnejšie považovať príspevok na podporu udržania zamestnanosti a príspevok na podporu vytvorenia nového pracovného miesta, ktorými sa v období od marca 2009 do júna 2010 podporilo vytvorenie alebo udržanie 52.450 pracovných miest v sume 33,1 milióna eur.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies