Štvorbodový návrat Crosbyho po desaťmesačnej pauze

NETKY.SK • 23 November 2011, 03:34 • 2 min
Štvorbodový návrat Crosbyho po desaťmesačnej pauze

Štvorbodový návrat Crosbyho po desaťmesačnej pauze

slovakia

left justify in out

img

Udalosťou zámorskej NHL v sedemzápasovom programe v noci na utorok bol úspešný návrat Sidneyho Crosbyho. Hviezdny kanadský hokejista v prvom zápase po takmer jedenásťmesačnej pauze strelil dva góly, pridal ďalšie dve asistencie a priviedol Pittsburgh k jasnému triumfu nad New Yorkom Islanders 5:0.
Crosby, ktorý v profiligovom zápase nehral od 6. januára, kedy utrpel otras mozgu, si ani nemohol želať lepší štart, keď v 6. minúte skóroval už z vôbec prvej strely v dueli a zaznamenal prvý gól od vlaňajšieho 28. decembra. "V zápase som sa pomaly rozbiehal, no cítil som sa postupne stále lepšie a lepšie. Bol to pre mňa ohromný zážitok, ktorý si budem už navždy pamätať," povedal zámorským médiám po zápase útočník, ktorého vypredané tribúny Consol Energy Center vítali nielen sústavným skandovaním jeho mena, ale aj tisíckami letáčikov s nápisom "Sid". 
Pittsburčanom návrat ich miláčika pritom silno pripomínal momenty spred jedenástich rokov, keď sa po 44 mesiacoch rozhodol na ľad vrátiť legendárny Mario Lemieux a hneď v prvom zápase dal gól a mal aj dve asistencie. Ešte aj konečný výsledok bol v oboch prípadoch rovnaký - tučniaci vtedy zdolali Toronto 5:0.

výsledky: Philadelphia - Carolina 2:4, Pittsburgh - NY Islanders 5:0, Washington - Phoenix 4:3, Columbus - Calgary 4:1, Montreal - Boston 0:1, Florida - New Jersey 4:3, Dallas - Edmonton 4:1

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies