TV Markíza dostala za reklamu pokuty vo výške viac než 8000 eur

NETKY.SK • 12 September 2012, 06:53 • 2 min
TV Markíza dostala za reklamu pokuty vo výške viac než 8000 eur

TV Markíza dostala za reklamu pokuty vo výške viac než 8000 eur - Kultúra Za skrytú reklamu či nezreteľné oddelenie reklamy od iných programov dnes dostala TV Markíza od Rady pre vysielanie a retransmisiu (RVR) pokuty v celkovej výške 8319 eur. V marcovom

slovakia

left justify in out

img

Za skrytú reklamu či nezreteľné oddelenie reklamy od iných programov dnes dostala TV Markíza od Rady pre vysielanie a retransmisiu (RVR) pokuty v celkovej výške 8319 eur. V marcovom vysielaní relácie Reflex napríklad odvysielala aj informácie o svojej ďalšej relácii Modré z neba.
      Na dnešnom zasadnutí Rada tiež udelila sankciu aj TV JOJ.  Tá bude musieť zaplatiť 5000 eur za porušenie ochrany ľudskej dôstojnosti, ku ktorému došlo v apríli odvysielaním dvoch príspevkov v programe  Noviny o 17:00. Pokutu tak televízia dostane za príspevok HAU DU JU DU? – Video žiačky strednej školy a KAM ZMIZLI KVALITNÍ ANGLIČTINÁRI? – Školy ich nemajú ako zaplatiť. Ďalších 100 eur dostala za porušenie ochrany maloletých na portáli www.joj.sk.
      Upozornenie na porušenie zákona dostalo aj Rádio Lumen za neobjektívnosť a nestrannosť spravodajských a politicko-publicistických programov a neoddeľovanie názorov a komentárov od informácií spravodajského charakteru. Zákon podľa Rady porušilo vo februári v programe Slušnosť v politike. Rada na porušenie zákona z rovnakých dôvodov upozornila aj Televíziu Trenčín za februárové odvysielanie programu Fórum TSK a Kaleidoskop TSK.
      Rada tiež začala správne konanie voči Rádiu VIVA za to, že nevyužíva frekvencie v Dolnom Kubíne na účely, na ktoré boli pridelené, aj voči TV Markíza a TV JOJ.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies