TV JOJ to prehnala s reklamou dostala pokutu 30-tisíc

NETKY.SK • 28 September 2016, 08:11 • 2 min
TV JOJ to prehnala s reklamou dostala pokutu 30-tisíc

BRATISLAVA - Rada pre vysielanie a retransmisiu udelila na včerajšom zasadnutí pokuty pre televíziu JOJ vo výške 31 000 eur.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa rady Lucia Jelčová, pokutu vo výške 30 000 eur udelili televízii za porušenie zákona o vysielaní a retransmisii v súvislosti s vysielaním programov Janko a Marienka: Lovci čarodejníc a Chaos a Hobit 2: Smaugova pustatina v dňoch 5. až 7. februára, programu Noviny v dňoch 1. až 7. februára a programu Šport v dňoch 1. a 3. až 6. februára.

 

Televízia porušila zákon podľa rady tým, že odvysielala reklamné a telenákupné šoty v celkovom časovom rozsahu dlhšom ako povolených 12 minút. Rade sa tiež nepáčilo porušenie podmienok v súvislosti s umiestňovaním produktov. Pokutu 1 000 eur udelila rada televízii v súvislosti s porušením zákona o používaní štátneho jazyka tým, že dňa 6. februára odvysielala program Star Wars Rebeli s českým dabingom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies