TV JOJ dostala mastnú pokutu za porušenie ochrany maloletých

NETKY.SK • 23 Marec 2017, 08:13 • 2 min
TV JOJ dostala mastnú pokutu za porušenie ochrany maloletých

BRATISLAVA - Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) na dnešnom zasadnutí uložila sankciu vo výške 5000 eur vysielateľovi TV JOJ. Ako TASR informovala hovorkyňa RVR Lucia Jelčová, dôvodom sankcie bolo porušenie ochrany maloletých.

slovakia

left justify in out

"Vysielaný program, ktorý mal byť vzhľadom na obsah vulgárneho a obscénneho vyjadrovania a zobrazenie erotických pomôcok označený ako nevhodný pre maloletých divákov do 18 rokov, vysielateľ postupne označil ako nevhodný pre maloletých divákov do 12 a 15 rokov, a tiež ho odvysielal bez označenia," vysvetlila uloženie pokuty hovorkyňa.

 

RVR takisto upozornila na porušenie zákona vysielateľov troch rozhlasových staníc – Rádio Kiss, Šláger Rádio a Radio WOW. V tomto prípade sa sankcia týka nedodržania zákonnej lehoty na dodanie štatistiky s vyhodnotením podielu slovenských hudobných diel za mesiace júl až september 2016.

 

Rada taktiež začala tri správne konania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona