Túžobné očakávania fanúšikov Man Utd sa konečne naplnili

NETKY.SK • 28 Marec 2019, 11:05 • 2 min
Túžobné očakávania fanúšikov Man Utd sa konečne naplnili

MANCHESTER - Ole Gunnar Solskjaer trénersky povedie futbalistov Manchestru United aj v nasledujúcich troch rokoch. Vedenie anglického klubu ho vo štvrtok povýšilo z funkcie dočasného kouča, ktorú zastával od decembrového odchodu Joseho Mourinha, a uzavrelo s ním trvalú zmluvu.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťšesťročný Nór vyhral prvých osem stretnutí na lavičke United, momentálne má v najvyššej anglickej súťaži bilanciu štrnásť víťazstiev, dve remízy a tri prehry. Manchester sa vrátil do boja o prvú štvorku, na piatom mieste zaostáva o dva body za londýnskym Arsenalom a o tri za Tottenhamom Hotspur. Solsjkaer navyše doviedol svojich zverencov do štvrťfinále Ligy majstrov.

 

 

"Rezultáty, ktoré dosiahol s klubom, hovoria samé za seba. Okrem toho však so sebou prináša mnoho potrebných skúseností a túži po tom dať priestor mladým hráčom. Rozumie kultúre klubu a potvrdzuje, že je správnou voľbou pre pozíciu trénera. Chcem sa mu poďakovať za to, čo pre nás doteraz urobil a pogratulovať mu k tomuto úspechu," povedal po podpise zmluvy výkonný podpredseda tímu z Old Traffordu Ed Woodward pre oficiálny web klubu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ole’s at the wheel! We can confirm that Ole Gunnar Solskjaer has been appointed as #MUFC manager.

Príspevok, ktorý zdieľa Manchester United (@manchesterunited),


Štyridsaťšesťročný rodák z Kristiansundu bol v minulosti aj hráčom "červených diablov" (1999-2007). V tom čase strelil 126 gólov v 366 súťažných zápasoch. V minulosti bol trénerom konkurenčného Cardiffu City. Do Manchestru United sa vrátil v pozícii kouča 19. decembra 2018, keď vo funkcii nahradil Portugalčana Josého Mourinha. Odvtedy jeho tím nazbieral do tabuľky Premier League 32 bodov, keďže v 13 odohraných ligových dueloch prehrali "The Red Devils" iba raz a pod jeho vedením sa dostali aj do štvrťfinále Ligy majstrov 2018/2019.

 

"Bolo skvelé byť hráčom Manchestru United a aj posledné mesiace boli pre mňa fantastickou skúsenosťou. Toto je práca, o ktorej som stále sníval a som nesmierne nadšený, že môžem klub viesť dlhodobo. Dúfam, že sa mi podarí priniesť úspechy, ktoré si naši úžasní fanúšikovia zaslúžia," povedal Solskjaer po podpise nového kontraktu.
 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies