Tuzemák z nelegálneho skladu mal 50 percent metanolu

NETKY.SK • 16 Október 2012, 12:00 • 2 min
Tuzemák z nelegálneho skladu mal 50 percent metanolu

Tuzemák z nelegálneho skladu mal 50 percent metanolu - Krimi Alkohol, ktorý obsahoval toto vysoké percento metanolu, by zabil tisíce ľudí. Smrtiacu koncentráciu metanolu obsahovali liehoviny z neregistrovaného skladu spoločnosti Verdana v Zlíne, informova

slovakia

left justify in out

img

Alkohol, ktorý obsahoval toto vysoké percento metanolu, by zabil tisíce ľudí.

Smrtiacu koncentráciu metanolu obsahovali liehoviny z neregistrovaného skladu spoločnosti Verdana v Zlíne, informovala dnes o výsledkoch svojej analýzy odobraných vzoriek Štátna poľnohospodárska a potravinárska inšpekcia (SZPI).

Vo fľaši Original Tuzemák od likérky Drak, ktorá bola označená etiketou aj kolkom výrobcu, predstavoval metanol 50 percent objemu, citoval dnes spravodajský server Novinky.cz hovorcu SZPI Pavla Kopřivu.

V sklade spoločnosti Verdana našli inšpektori 7600 fliaš tohto vražedného nápoja s celkovým objemom 3300 litrov, čo by pri uvedenej koncentrácii dokázalo zabiť "rádovo tisíce ľudí", informoval hovorca.

Sklad začala SZPI v spolupráci s Colnou správou kontrolovať minulý týždeň a v testovaní vzoriek naďalej pokračuje. Výsledky zistení už odovzdala Polícii ČR a Colnej správe.

Spoločnosť Verdana je výhradným distribútorom výrobkov Likérky Drak v Česku, spresnili Novinky.cz.

Podľa Českého rozhlasu mali ísť tieto fľaše po kontrole do obchodnej siete.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies