Túto švajčiarsku dedinku je zakázané fotiť, obyvatelia na to majú bizarný dôvod

NETKY.SK • 7 Jún 2017, 13:13 • 2 min
Túto švajčiarsku dedinku je zakázané fotiť, obyvatelia na to majú bizarný dôvod

BERGÜN - Fotenie je typickou činnosťou turistov či dovolenkárov. Jedinečné miesta a krásy prírody si chce jednoducho každý zvečniť. Túto švajčiarsku dedinku si po návšteve musíte zapamätať v srdci, v albume fotografií ju totiž nenájdete.

slovakia

left justify in out

Obyvatelia obce Bergün/Bravuogn ležiacej na východe Švajčiarska odhlasovali zákaz fotenia svojej domoviny. Toto opatrenie bolo prijaté len minulý pondelok 29. mája. Podľa portálu The Local, ide o snahu zabrániť ľudskému nešťastiu.

 

Miestni si myslia, že ich dedina je neskutočne nádherná a jej fotografie na internete, by spôsobovali bolesť ľuďom, ktorí v nej nemôžu žiť.  

 

„Je vedecky dokázané, že krásne dovolenkové fotografie na sociálnych sieťach pôsobia na ľudí smutne, pretože tam nemôžu byť tiež,“ vysvetlila obecná cestovná kancelária. Tá dokonca vymazala fotografie tejto dediny aj zo svojho Facebooku, Twitteru a chcela tak urobiť aj na svojej webovej stránke.

 

Obec Bergün plánuje zaviesť aj pokutu vo výške 5 eur pre tých, ktorí sa neovládnu a odfotia ju. „Bergün je krásna obec. Nechceme, aby sa ľudia mimo našej komunity cítili nešťastne kvôli zdieľaniu fotografií malebnej krajinky na sociálnych sieťach, a preto vás srdečne pozývame na návštevu Bergünu, aby ste ho zažili na vlastnej koži,“ uviedol starosta Peter Nicolay. „Som veľmi rád, že obyvatelia obce nosia šťastie všetkých ľudí vo svojom srdci a som na to veľmi hrdý,“ dodal.

 

 

Mnohým ľuďom sa v hlave vynoril otáznik a podozrenie, či nejde o marketingový ťah. Keďže na internete nebude veľa fotografií z tohto miesta, ľudia budú musieť prísť osobne, čo podporí miestny trh a ekonomiku.

 

Miestny riaditeľ pre cestovný ruch, Marc-Andrea Barandun priznal, že toto opatrenie čiastočne je marketingovým trikom. „V pozadí ide samozrejme o myšlienku, aby každý o Bergüne rozprával. Je to kombinácia oboch: zriadili sme zákon a taktiež je za tým istý marketingový cieľ,“ vysvetlil pre The Local.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies