Tusk sľúbil Moldavsku užšiu spoluprácu s EÚ

NETKY.SK • 28 Apríl 2015, 15:14 • 2 min
Tusk sľúbil Moldavsku užšiu spoluprácu s EÚ

KIŠIŇOV - Predseda Európskej rady Donald Tusk sľúbil dnes Moldavsku - počas svojej návštevy Kišiňova - užšiu spoluprácu s Európskou úniou.

slovakia

left justify in out

Súčasne však vyzval túto postsovietsku republiku, aby zreformovala svoj systém súdnictva i sektor bankovníctva a aby bojovala s korupciou.
     

Donald Tusk nazval Moldavsko, ktoré susedí s Ukrajinou a Rumunskom a v júni 2014 podpísalo s EÚ asociačnú dohodu, "kľúčovým" partnerom Európskej únie, uviedla AP. Rusko v reakcii na asociačnú dohodu uvalilo embargo na dovoz moldavského ovocia a časti zeleniny.
     

"Práve teraz čelí Moldavsko problémom z dvoch príčin - pre domáce dôvody a pre dôvody regionálnej nestability a neistoty," zdôraznil Tusk v Kišiňove.
     

Moldavskí predstavitelia nedávno vyšetrovali zmiznutie 1,5 miliardy dolárov zo štátnych i súkromných bánk pred novembrovými voľbami. Moldavský lei tento rok oslabol o 20 percent.
     

Súčasná moldavská vláda je podporovaná komunistami, ktorí sú za pomalší prístup k nevyhnutným proeurópskym reformám.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona