Tusk: Rozhovory o brexite sa "pravdepodobne" začnú začiatkom budúceho roka

NETKY.SK • 17 September 2016, 13:12 • 2 min
Tusk: Rozhovory o brexite sa "pravdepodobne" začnú začiatkom budúceho roka

LONDÝN/BRATISLAVA - Predseda Európskej rady Donald Tusk predvída, že Británia spustí začiatok rokovaní o svojom odchode z Európskej únie niekedy začiatkom budúceho roka, napísala dnes agentúra AP.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Po skončení summitu EÚ, ktorý sa bez účasti Spojeného kráľovstva konal v piatok v Bratislave, Tusk uviedol, že nedávno sa stretol s britskou premiérkou Theresou Mayovou a tá mu povedala, že sa to nestane tak skoro, ako mnohí lídri EÚ hneď po referende o opustení únie 23. júna dúfali.


Ako Tusk v piatok poznamenal, Mayová "vyhlásila, že je takmer nemožné, aby sa článok 50 (Lisabonskej zmluvy) aktivoval ešte tento rok", čím sa odvolávala na pravidlá všeobecne platné pre výstupové rokovania.
"Je však celkom pravdepodobné, že (Briti) budú nachystaní už v januári, možno vo februári budúceho roka," konštatoval Tusk.


Ostatných 27 lídrov Európskej únie - bez Británie - začalo v piatok v Bratislave rozhovory o tom, akým spôsobom Európsku úniu renovovať.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies