Tusk pred summitom: Británia musí prepracovať svoje plány na odchod z EÚ

NETKY.SK • 20 September 2018, 06:00 • 2 min
Tusk pred summitom: Británia musí prepracovať svoje plány na odchod z EÚ

SALZBURG - Kľúčové časti britského plánu na dohodu o brexite nenapĺňajú očakávania Európskej únie a musia byť "prepracované".

slovakia

left justify in out

Myslí si to predseda Európskej rady Donald Tusk, ktorý sa takto vyjadril vo štvrtok - krátko pred neformálnym summitom hláv štátov a vlád krajín Európskej únie v rakúskom Salzburgu.

 

Tusk podľa agentúry AP uviedol, že návrhy Spojeného kráľovstva budú ešte musieť byť "prepracované a prerokované". V tejto súvislosti sa zmienil o otázkach írsko-severoírskej hranice a tiež budúcej ekonomickej spolupráce s EÚ. Zároveň varoval, že čas na dosiahnutie dohody o brexite sa kráti.

 

Británia má z Európskej únie odísť koncom marca 2019, obe strany by však chceli uzavrieť dohodu už v nadchádzajúcich týždňoch, aby príslušným parlamentom ponechali dostatok času na jej ratifikáciu, priblížila AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies