Tusk po summite EÚ: Nelegálna migrácia je jednou z príčin neobľúbenosti únie

NETKY.SK • 29 Jún 2016, 16:07 • 2 min
Tusk po summite EÚ: Nelegálna migrácia je jednou z príčin neobľúbenosti únie

BRUSEL - Jednou z hlavných príčin, prečo je Európska únia neobľúbená medzi občanmi členských krajín, je nedostatočná kontrola migrácie. Uviedol to dnes predseda Európskej rady Donald Tusk na záver dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

slovakia

left justify in out

Rokovanie národných lídrov podľa slov hostiteľa summitu jasne naznačilo, že "nekontrolovaná migrácia bola a je jedným z najdôležitejších dôvodov krízy dôvery v Európe". Tusk dodal, že masové migračné vlny z iných členských krajín EÚ aj mimo hraníc únie boli jedným z hlavných faktorov, ktoré viedli britských voličov k tomu, že v referende hlasovali za brexit.

 

"Musíme pracovať s našimi susedmi, musíme pracovať v rámci našich inštitúcií a agentúr, aby sme zastavili nelegálne toky migrácie a obnovili našu kontrolu nad vonkajšími hranicami únie. To je náš plán pre dnešok a zajtrajšok," zdôraznil Tusk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona