Tusk: Neformálny summit v Bratislave prichádza v kritickom období pre EÚ

NETKY.SK • 2 September 2016, 12:29 • 2 min
Tusk: Neformálny summit v Bratislave prichádza v kritickom období pre EÚ

BRUSEL - Neformálny summit EÚ v Bratislave, ktorý sa bude konať 16. septembra, prichádza vo veľmi zložitom období pre Európu a Bratislava je vhodné miesto na naštartovanie procesu sebareflexie pre lídrov Európskej únie.

slovakia

left justify in out

Uviedol to predseda Európskej rady Donald Tusk po privítaní slovenského premiéra Roberta Fica v budove tejto inštitúcie a pred rokovaniami zameranými na prípravu neformálnych rokovaní 27 lídrov EÚ.

 

Tusk na úvod upozornil, že je rád, že Bratislava sa stane skutočným hlavným mestom Európy, aj keď iba na jeden deň, počas konania summitu. Priznal, že príprava neformálnych rokovaní 27 lídrov únie je "ozajstnou výzvou nielen pre premiéra Fica, ale aj pre nás všetkých".

 

"Stretnutie sa uskutoční vo veľmi kritickom období pre Európu. Je tu migračná kríza, politické dôsledky brexitu a séria obáv a hrozieb, jednoducho povedané, ľudia na Slovensku, v Poľsku, Belgicku a všade v Európe očakávajú, že EÚ po Bratislave bude garantom stability, bezpečnosti a ochrany," uviedol Tusk pred slovenskými novinármi.

 

Zároveň zdôraznil, že pod pojmom ochrana myslí ochranu v tom najširšom zmysle vrátane sociálnej a ekonomickej ochrany.

 

"Poznajúc dobre Slovákov a premiéra Fica som si istý, že Bratislava je tým najlepším miestom na naštartovanie tohto procesu sebareflexie," uzavrel Tusk.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies