Tusk: NATO posilní svoju prítomnosť v Poľsku v priebehu niekoľkých týždňov

NETKY.SK • 5 Apríl 2014, 17:30 • 2 min
Tusk: NATO posilní svoju prítomnosť v Poľsku v priebehu niekoľkých týždňov

VARŠAVA - Severoatlantická aliancia posilní svoju prítomnosť na území Poľska v priebehu niekoľkých týždňov. Uviedol to dnes poľský premiér Donald Tusk, ktorého citovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Podľa Tuska sa v súčasnosti v rámci NATO diskutuje už len o rozsahu, tempe a technických aspektoch zvýšenia bezpečnosti Poľska. 
      

"Posilňovanie prítomnosti NATO (v Poľsku), vrátane vojenskej, sa stáva faktom a bude viditeľné v nadchádzajúcich dňoch, týždňoch," povedal Tusk pre poľskú súkromnú televíziu TVN. 
      

Poľsko sa snaží o posilnenie svojej bezpečnosti zo strany aliancie v reakcii na situáciu na susednej Ukrajine, ktorej časť vojensky obsadilo Rusko.
      

Ministri zahraničných vecí NATO tento týždeň požiadali vojenských predstaviteľov zoskupenia, aby do polovice apríla navrhli opatrenia na uistenie znepokojených spojencov vo východnej Európe, vrátane Poľska. 
      

Aliancia však naznačuje, že posilnenie bezpečnosti východoeurópskych členov sa zrejme realizuje len prostredníctvom krátkodobých rotujúcich posíl a cvičení, a nie rozmiestnením väčšieho počtu vojenských síl, ani založením stálej základne NATO v regióne. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies