Tusk: Migrácia je výzvou pre celú Európu, na ktorú potrebujeme spoločnú odpoveď

NETKY.SK • 2 September 2015, 09:19 • 2 min
Tusk: Migrácia je výzvou pre celú Európu, na ktorú potrebujeme spoločnú odpoveď

VARŠAVA - Najvyšší predstaviteľ Európskej únie Donald Tusk odsúdil dnes - počas návštevy Chorvátska - xenofóbne prejavy, ku ktorým dochádza v niektorých členských štátoch Európskej únie v reakcii na utečeneckú vlnu. Súčasne avizoval, že migrácia bude témou októbrového summitu únie, informovala tlačová agentúra PAP a spravodajská televízia TVN24.

slovakia

left justify in out

Podľa Tuskových slov predstavuje problém migrácie výzvu pre celú Európu. Potrebujeme spoločnú európsku odpoveď v duchu jednoty, solidarity a zodpovednosti, konštatoval bývalý poľský premiér v službách EÚ a dodal, že príslušní ministri budú o otázkach migrácie rokovať už na schôdzkach pred spomínaným summitom.

 

Donald Tusk zároveň pripomenul, že migračnú krízu nespôsobila Európa, ale aj tak sa musí na európskej úrovni urobiť viac pre to, aby sa našla odpoveď na ňu. Žiadne rasistické alebo xenofóbne prejavy však v tejto súvislosti nemožno tolerovať, vyplynulo z jeho slov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies