Tusk kritizoval Borisa Johnsona, ktorý politiku EÚ prirovnal k nacistickým cieľom Hitlera

NETKY.SK • 17 Máj 2016, 13:59 • 2 min
Tusk kritizoval Borisa Johnsona, ktorý politiku  EÚ prirovnal k nacistickým cieľom Hitlera

ŠTOKHOLM - Vyjadrenie bývalého londýnskeho starostu Borisa Johnsona, podľa ktorého sú ciele EÚ podobné cieľom nacistického diktátora Adolfa Hitlera, svedčí o "politickej amnézii", uviedol dnes počas návštevy Dánska predseda Európskej rady Donald Tusk.

slovakia

left justify in out

"Keď počujem, že Európsku úniu niekto prirovnáva k plánom a projektom Adolfa Hitlera, nemôžem byť ticho. Takéto absurdné argumenty by mali zostať úplne nepovšimnuté - keby ich nepoužíval jeden z najvplyvnejších politikov vládnucej Konzervatívnej strany," povedal na Johnsonovu adresu Tusk. Podľa neho prekročil Johnson hranice racionálnej diskusie, čo svedčí o "politickej amnézii".


"Jedinou alternatívou únie je politický chaos, návrat k národnému egoizmu a z neho vyplývajúce víťazstvo protidemokratických tendencií, čo by mohlo viesť k tomu, že dejiny sa budú opakovať," povedal Tusk po stretnutí s dánskym premiérom Larsom Lökkem Rasmussenom.


Johnson, ktorý je jednou z najznámejších tvárí kampane za vystúpenie Británie z EÚ, pre nedeľné vydanie denníka Daily Telegraph povedal, že Európska únia sa podobne ako nacistický vodca Adolf Hitler pokúša vytvoriť európsky superštát.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies