Tusk a Mayová hovorili spolu o potrebe znížiť napätie v ťažkých rokovaniach o brexite

NETKY.SK • 6 Apríl 2017, 18:14 • 2 min
Tusk a Mayová hovorili spolu o potrebe znížiť napätie v ťažkých rokovaniach o brexite

LONDÝN - Britská premiérka Theresa Mayová a predseda Európskej rady Donald Tusk sa dohodli dnes na stretnutí v Londýne, že sa pokúsia znížiť napätie v rokovaniach o britskom odchode z Európskej únie, najmä pri riešení "nevyhnutne ťažkých" záležitostí, ako je Gibraltár, informovala tlačová agentúra Reuters.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Citovala zdroj z EÚ, ktorý hovoril pod podmienkou anonymity. Povedal, že Tusk a Mayová absolvovali dnes na Downing Street 10 v Londýne "priateľské" stretnutie, ktoré trvalo takmer dve hodiny.

 

"Dohodli sa, že počas procesu brexitu zostanú v pravidelnom styku, že budú mať konštruktívny prístup a že sa pokúsia znížiť napätie, ktoré môže vzrásť, keďže rokovania o niektorých záležitostiach, ako je Gibraltár, nevyhnutne budú ťažké," dodal.

 

Tusk pricestoval do Londýna iba deň na to, ako Európsky parlament schválil uznesenie o podmienkach procesu odchodu Spojeného kráľovstva z Európskej únie a podobe konečnej dohody. EP súčasne podporil požiadavku hlavného vyjednávača EÚ pre brexit Michela Barniera, aby Británia Únii uhradila možno až 60 miliárd eur zo svojich záväzkov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies