Tusk a Juncker privítali kanadského premiéra v Bruseli

NETKY.SK • 30 Október 2016, 14:01 • 2 min
Tusk a Juncker privítali kanadského premiéra v Bruseli

BRUSEL - Kanadský premiér Justin Trudeau po svojom príchode do Bruselu pochválil predsedu Európskej rady Donalda Tuska za to, že k summitu EÚ-Kanada nakoniec došlo, hoci s trojdňovým oneskorením kvôli predošlej neochote belgického regiónu Valónsko podpísať obchodnú dohodu EÚ s Kanadou (CETA).

slovakia

left justify in out

"Výborne, dobrá práca," citovala slová kanadského premiéra belgická televízna stanica RTBF po jeho privítaní Tuskom krátko pred začatím summitu EÚ-Kanada, na ktorom podpíšu dohodu o voľnom obchode medzi EÚ a Kanadou.

 

Šéfa kanadskej vlády pri príchode do budovy Európskej rady vítal aj predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker, ktorý zdôraznil, že "zložité veci sú zložité, ale my sme uspeli". Šéf exekutívy EÚ krátko predtým novinárom s odkazom na dianie okolo dohody CETA povedal, že "koniec dobrý, všetko dobré".

Podpísanie CETA, ktoré prichádza po siedmich rokoch rokovaní medzi Kanadou a EÚ, bolo pôvodne naplánované na štvrtok (27.10), ale muselo byť odložené pre nedostatok zhody medzi jednotlivými subjektmi belgickej federácie. Vnútroštátny kompromis nakoniec vydláždil cestu pre prijatie tejto obchodnej dohody zo strany 28 členských štátov EÚ.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies