Turner Broadcasting, matka CNN, prepustí približne 10 % zamestnancov

NETKY.SK • 7 Október 2014, 10:27 • 2 min
Turner Broadcasting, matka CNN, prepustí približne 10 % zamestnancov

NEW YORK - Spoločnosť Turner Broadcasting, divízia mediálneho koncernu Time Warner, oznámila, že plánuje v nasledujúcich týždňoch zrušiť 1475 pracovných miest. To je približne 10 % z jej celkovej pracovnej sily. Informovali o tom agentúra Reuters a server BBC.

slovakia

left justify in out

Prepúšťanie je súčasťou procesu reštrukturalizácie známeho ako Turner 2020, ktorého cieľom je zamerať sa na rastové oblasti. Turner Broadcasting, pod ktorú patria stanice ako CNN, TNT, TBS či Cartoon Network, zamestnáva vo svete okolo 14.000 ľudí. V CNN sa rušenie dotkne 300 pracovných pozícií.

 

V lete koncern Time Warner odmietol ponuku spoločnosti 21st Century Fox mediálneho magnáta Ruperta Murdocha na prevzatie. Hodnota v júli podanej ponuky dosahovala okolo 80 miliárd USD (63,64 miliardy eur), no podľa Time Warner bola príliš nízka. Murdoch následne ponuku stiahol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies