Turné U2 je najziskovejším v histórii, rekordy Rolling Stones patria minulosti

NETKY.SK • 13 Apríl 2011, 07:23 • 2 min
Turné U2 je najziskovejším v histórii, rekordy Rolling Stones patria minulosti

Turné U2 je najziskovejším v histórii, rekordy Rolling Stones patria minulosti

slovakia

left justify in out

img

Írska skupina U2 zosadila Rolling Stones z neoficiálneho trónu kráľov rokenrolu, jej súčasné koncertné svetové turné 360° dosiahlo už v nedeľu na koncerte v brazílskom Sao Paule rekordný zisk všetkých čias.
      Podľa organizátorov zo spoločnosti Live Nation skupina na čele s frontmanom Bonom už prekonala doterajší rekord objemu obratu pri koncertnom turné, 554 miliónov dolárov, ktorý vytvorili "Valiace sa kamene" pri šnúre koncertov Bigger Bang Tour(2005-2007).
      Celkový obrat zo súčasného turné U2, ktoré vyvrcholí v júli v Kanade, prekročí vzhľadom na množstvo ostávajúcich vystúpení sumu 700 miliónov dolárov.
      Súčasné turné U2 prinesie podľa všetkého ešte ďalší rekord. Na celkove 110 koncertov kultovej írskej formácie si kúpi vstupenky celkove viac ako sedem miliónov hudobných nadšencov z vyše 30 krajín svete, čo je výrazne viac ako pri doteraz najnavštevovanejšom turné Rolling Stones (Voodoo Lounge Tour) z 90. rokov minulého storočia.
      Podľa správ írskej tlače by každý z členov skupiny mal na turné zarobiť až 150 miliónov dolárov.
      Významný podiel na úspechu súčasných koncertov U2 má nielen celosvetová popularita skupiny, ale aj priekopnícky riešená konštrukcia koncertnej scény, umiestnená v centrálnej časti štadiónov a umožňujúca v 360-stupňovom rádiu, teda zo všetkých strán, veľmi dobré sledovanie koncertu a navyše aj zvýšenie diváckej kapacity o 15 až 20 percent.
      Ak tento nápad využijú Rolling Stones pri najbližšom turné, potom teraz vytvorený rekord U2 nemusí platiť pridlho, tvrdia znalci pomerov.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies