Turné 4 mostíkov: Bude to súboj dvoch favoritov?

NETKY.SK • 24 December 2021, 08:37 • 2 min
Turné 4 mostíkov: Bude to súboj dvoch favoritov?

Slávny Turnaj 4 mostíkov sa blíži. Jubilejný 70. ročník tejto legendárnej súťaže je na programe tradične krátko po Vianociach, no tentokrát bohužiaľ bez diváckej podpory. Priblížme si najväčších favoritov tohtoročného podujatia.

slovakia

left justify in out

Bude to súboj dvoch rivalov tohtoročnej sezóny?

 

Vedúci skokan šampionátu Karl Geiger a jeho najbližší súper Japonec Ryoyu Kobayashi budú jednoznačne patriť medzi najhorúcejších favoritov. Geiger s prehľadom vedie skokanský šampionát a momentálne sa nachádza vo svojej životnej forrme. Na konte má 2 víťazstvá a tri 2. miesta, celkovo má 594 bodov a doposiaľ kraľuje celkovému hodnoteniu.

 

Kobayashi má na konte 3 víťazstvá ( Ruka, Klingenthal, Engelberg) a hodnotných 496 bodov v celkovom hodnotení. Kobayashi figuruje na 2. mieste a to dokonca musel vynechať 2 podujatie kvôli Koronavírusu. Kobayashi už jedenkrát dokázal vyhrať legendárne Turné 4 mostíkov v sezóne 2018/19 a počas tohto ročníka sa zatiaľ najbližšie priblížil k svojej fantastickej formu práve z roku 2018/19.

 

 

Netreba odpisovať ani dvojicu Nórov Graneruda a Lindvika

 

Nórsky dominant minulej sezóny Halvor-Egner Granerud sa v posledných víkendoch trápi, no na konte má už jedno víťazstvo z úvodného podujatia v Nizhnom Tagile. Po tomto víťazstve sa začal trápiť s výraznými technickými problémamy a po dvojnásobnom vypadnutí v Ruke stále nenašiel svoju stratenú formu z predošlej sezóny. 

 

Druhý z nórskych skokanov prežíva opačný vstup do tohtoročnej sezóny. Po slabšom začiatku sa postupne dostal do správneho rytmu a práve Lindvik sa momentálne nachádza v najlepšej forme zo všetkých skokanov. V poslednom preteku obsadil kvalitné 3. miesto, čo by mu mohlo dodať potrebné sebavedomie aby zabojoval o titul na slávnom turné.

 

 

 

Nemôžme zabúdať ani na skokanskú legendu Kamila Stocha

 

3-násobný olympijský víťaz patrí medzi najskúsenejších skokanov a určite bude patriť medzi favoritov tohtorčného turné. Polskému tímu sa aktuálne nedarí tak ako by si predstavovali, no to pre Stocha nemusí nič znamenať. Stoch je vo výbornej fyzickej forme a už podobnú sitáciu zažil práve v minuloročnej sezóne, keď sa mu začalo najviac dariť práve počas Turnaja 4 mostíkov a nakoniec túto suťaž aj po tretíkrát dokázal vyhrať.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies