Turnaj v Astane pre Kudročov Omsk

NETKY.SK • 13 August 2014, 13:04 • 2 min
Turnaj v Astane pre Kudročov Omsk

ASTANA - Aj bez slovenského obrancu Kristiána Kudroča triumfovali hokejisti Avangardu Omsk na turnaji o Pohár prezidenta Republiky Kazachstan v Astane. Pod vedením fínskeho trénera Raima Summanena "jastrabi" vo finále podujatia zdolali domáci tím Barys Astana 5:3.

slovakia

left justify in out

Škvrnou na úspechu Avangardu je zranenie spomenutého slovenského beka, ktorý doplatil na úder do hlavy od súperovho útočníka Jaroslava Alševského v súboji proti Nižnekamsku. Tridsaťtriročný zadák utrpel otras mozgu a cestou do hráčskej kabíny stratil vedomie, lekári mu na štadióne poskytli prvú pomoc a priamo na ňom sa prebral. Následne ho previezli do nemocnice, v ktorej by mal zostať na pozorovaní do nasledujúceho týždňa.

 

Kudroč prišiel do Omska v medzisezónnom období. Slovenský obranca začal súťažný ročník 2013/2014 v Sibiri Novosibirsk, pred koncom prestupového obdobia ho klub vymenil do Barysu Astana. Kudroč odišiel v nízkom veku z rodných Michaloviec do zámoria, hral v Québecu juniorskú súťaž, v dresoch Tampy Bay a Floridy si vyskúšal aj NHL. Od roku 2005 pôsobí v Európe, hral vo Švédsku a Fínsku a pred sezónou 2011/2012 prestúpil z Ässätu Pori do Novosibirska. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies