Turnaj asi opäť dohrajú až v pondelok,Nadal odmietol hrať v daždi

NETKY.SK • 8 September 2011, 19:05 • 2 min
Turnaj asi opäť dohrajú až v pondelok,Nadal odmietol hrať v daždi

Turnaj asi opäť dohrajú až v pondelok,Nadal odmietol hrať v daždi

slovakia

left justify in out

img

Program na tenisovom US Open opäť narušil dážď a hrozí, že po štvrtý raz za sebou potrvá záverečný grandslamový turnaj roka 15 dní. Finále mužskej dvojhry zrejme opäť odohrajú až v pondelok.
      V stredu sa v areáli vo Flushing Meadows hralo iba 16 minút. Tri osemfinálové zápasy mužskej dvojhry vrátane duelu medzi obhajcom titulu Španielom Rafaelom Nadalom a Luxemburčanom Gillesom Mullerom následne prerušili. Keď dážď trochu ustál, predstavitelia Americkej tenisovej asociácie (USTA) chceli, aby zápasy pokračovali, no hráči na čele s Nadalom to rezolútne odmietli. "Podmienky neboli bezpečné, pretože kurty boli mokré. Je mi ľúto fanúšikov, ktorí chceli vidieť tenis, no zdravie hráčov je na prvom mieste. Riziko zranenia bolo veľké," povedal Nadal, ktorý prehrával v prvom sete s Mullerom 0:3.
      Španielovo stanovisko podporili aj Brit Andy Murray a Američan Andy Roddick. "Stále popŕchalo a zadná časť kurtov bola nasiaknutá vodou. Dvorce bolo veľmi, veľmi šmykľavé. Každý z nás chcel hrať, no nie za každú cenu. Toto bolo príliš nebezpečné, preto som podporil Rafovo stanovisko," povedal Murray, ktorý v osemfinále nastúpil proti domácemu Američanovi Donaldovi Youngovi.
      USTA napokon vyhovela žiadostiam hráčov, aby sa v stredu už nehralo. "Podľa nás boli podmienky bezpečné, hráči však mali iný názor a dali sme na ich slová, tak ako sa to snažíme urobiť vždy," uvádza sa vo vyhlásení USTA.
      V súvislosti s vrtochmi počasia na US Open sa stále viac hovorí o tom, že štadión Arthura Asha by mal mať zatiahnutú strechu rovnako ako centrálne dvorce na Australian Open či vo Wimbledone. Podľa USTA by to však bolo finančne príliš nákladné.
Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies