Türkoglu sa vracia do NBA, pomocnú ruku podali Clippers

NETKY.SK • 15 Január 2014, 15:19 • 2 min
Türkoglu sa vracia do NBA, pomocnú ruku podali Clippers

LOS ANGELES - Univerzál Hedo Türkoglu sa po strastiplnej predchádzajúcej sezóne vracia na scénu basketbalovej NBA, ale jeho kroky už nepovedú do Orlanda, kde strávil uplynulých desať rokov. Podľa zámorských médií je turecký reprezentant blízko k dohode s Los Angeles Clippers do konca aktuálneho ročníka.

slovakia

left justify in out

Tridsaťštyriročný Türkoglu pôsobil v zámorí okrem Orlanda (571 zápasov v základnej časti a 49 v play-off) aj vo Phoenixe, San Antoniu a Sacramente. Po 897 zápasoch v základnej časti má priemer 11,9 bodu, 4,2 doskoku a 3,1 asistencie na jeden duel.

Istanbulský rodák dostal vlani vo februári od NBA 20-zápasový dištanc za doping, mal pozitívny test na anabolický steroid metenolon.

Vicemajster sveta 2010 a Európe 2001 napriek svojej výške 208 cm skvele ovláda loptu, čo ho predurčuje do roly tzv. point forwarda, čiže malého krídla (small forward), ktoré môže plnohodnotne nastupovať aj na pozícii stredného rozohrávača (point guard).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies