Turkménsko je oficiálne členom IIHF

NETKY.SK • 16 Máj 2015, 07:59 • 2 min
Turkménsko je oficiálne členom IIHF

PRAHA - Turkménsko sa v piatok oficiálne stalo 74. členom Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF). Predstavitelia organizácie to potvrdili na výročnom kongrese v Prahe.

slovakia

left justify in out

Hokej nemá v krajine dlhú tradíciu napriek tomu, že Turkménsko bolo členom bývalého Sovietskeho zväzu. Ako informuje oficiálna stránka IIHF, v krajine sú iba tri kryté zimné štadióny a všetky sa nachádzajú v hlavnom meste Ašchabad. Prvý z nich, Národný palác olympijských športov s kapacitou 1000 divákov otvorili v roku 2006. O päť rokov neskôr pribudli ďalšie dva, pričom najväčší je Palác zimných športov, do ktorého sa zmestí 10.000 divákov.

 

Od roku 2013 sa tu koná Pohár prezidenta Turkménska, na ktorom sa zúčastnili tímy z Bieloruska, Kazachstanu, Ruska, Ukrajiny, či národné výbery Turecka a Spojených arabských emirátov. V sezóne 2013/14 mala premiéru osemčlenná národná liga a šampiónom sa stal tím Galkan. Momentálne je v krajine registrovaných 182 hráčov, pričom 120 z nich má 20 a menej rokov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies