Turkménske úrady spálili v rámci kampane proti fajčeniu hromadu cigariet

NETKY.SK • 15 Január 2016, 19:14 • 2 min
Turkménske úrady spálili v rámci kampane proti fajčeniu hromadu cigariet

AŠCHABAD - Turkménske úrady spálili dnes verejne hromadu cigariet, čím odštartovali kampaň proti fajčeniu vedenú tamojším prezidentom Gurbangulym Berdymuhamedowom, ktorého agentúra AP označila za posadnutého zdravým životným štýlom.

slovakia

left justify in out

Pomerne rezervovaná stredoázijská krajina s autoritatívnym systémom vlády dnes zverejnila fotografie zachytávajúce ľudí, ako sa pozerajú na veľké množstvo cigariet spaľovaných v peciach. Tamojšie úrady zároveň uviedli, že zmienené cigarety zadržali po tom, ako boli do Turkménska nelegálne prepašované.

Fajčenie je v Turkménsku síce legálne, od roku 2000 je však zakázané na všetkých verejných priestranstvách vrátane ulíc a Turkménov do neho výrazným spôsobom odrádzajú.

 

Berdymuhamedow sa ešte minulý týždeň sťažoval na širokú dostupnosť cigariet, čo následne viedlo k ich stiahnutiu z mnohých obchodov. Zvýšila sa následne aj ich cena a z približne 5,5 eura za balíček vystúpila na viac ako dvojnásobok, dodala AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies