Turistov z Ázie chcú krajiny V4 prilákať spoločne

NETKY.SK • 20 Február 2012, 13:14 • 2 min
Turistov z Ázie chcú krajiny V4 prilákať spoločne

Turistov z Ázie chcú krajiny V4 prilákať spoločne

slovakia

left justify in out

img

Spolupráca krajín Vyšehradskej štvorky (V4) v oblasti turizmu pokračuje intenzívne aj počas českého predsedníctva krajín V4. Zhodli sa na tom predstavitelia  ministerstiev zodpovedných za cestovný ruch a riaditelia národných organizácií cestovného ruchu na stretnutí, ktoré sa uskutočnilo tento týždeň v Prahe.

 

„V tomto roku sa krajiny V4 budú pod značkou European Quartet propagovať v siedmich destináciách - v USA, ázijskej časti Ruska, Japonsku, Brazílii, Indii, Číne a na Taiwane", povedal po rokovaní Stanislav Rusinko, generálny riaditeľ sekcie cestovného ruchu Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Koncept spolupráce European Quartet je zameraný na získanie turistov zo vzdialených trhov, ktorí pri svojich cestách do Európy kombinujú viaceré destinácie.

 

Protokolom o spolupráci medzi ministerstvami zodpovednými za cestovný ruch sa krajiny V4 zaviazali pokračovať v spoločných marketingových aktivitách na vzdialených trhoch. Hlavným prínosom spolupráce je synergický efekt v oblasti príchodového cestovného ruchu, vďaka čomu môžu krajiny spoločne realizovať svoje aktivity efektívnejšie a vo väčšom rozsahu.

 

Posilnenie atraktívnosti európskych destinácií a ich lepšie zviditeľnenie by malo priniesť výrazné ekonomické výhody. Obraz a vnímanie Európy ako celku turistických destinácií je úzko spojený s konkurencieschopnosťou v cestovnom ruchu. Jedným z hlavných nástrojov propagácie krajín V4 je portál www.european-quartet.com, ktorý má za cieľ zatraktívniť Poľsko, Českú republiku, Maďarsko a Slovensko pre príchod mimoeurópskych turistov.

Zdroj: MDVRR SR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies