Turistov v meste pribúda, vlani ich bolo viac ako milión

NETKY.SK • 13 Jún 2016, 13:29 • 2 min
Turistov v meste pribúda, vlani ich bolo viac ako milión

BRATISLAVA – Turistov v Bratislave pribúda, v minulom roku ich v porovnaní s rokom 2014 bolo v meste prvýkrát viac ako milión.

slovakia

left justify in out

„Bolo to vyše 1 064 000 návštevníkov, počet prenocovaní bol vyše dvoch miliónov. Priemerná dĺžka pobytu návštevníka v Bratislave sú dve noci,“ povedala na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave predsedníčka predstavenstva Bratislava Tourist Board Alžbeta Melicharová s tým, že od začiatku tohto roka štatistiky ukazujú viac ako 25-percentný nárast turistov. Podľa Melicharovej Bratislavu najviac navštevujú turisti z Českej republiky, Nemecka a Rakúska. Nasledujú Angličania, Taliani, Poliaci, návštevníci z USA, Číny, Francúzi, Španieli a Maďari. „Najväčší nárast turistov je zo Španielska a aj z Činy,“ pokračuje.

 

Turistov budú počas tohtoročnej letnej sezóny v Bratislave informovať na niekoľkých oficiálnych miestach. Bude to v centre mesta, na železničnej a autobusovej stanici i na letiskách a v prístavoch lodnej dopravy v Bratislave a vo Viedni. Informovať budú aj pod bratislavským Mostom SNP a v Hainburgu. Klasickú ponuku propagácie Bratislavy rozšíri edícia skladacích máp a informačno-propagačných brožúr. Návštevníci budú mať možnosť stiahnuť si vynovenú aplikáciu Bratislava city, ktorá ich po meste bude sprevádzať. Propagácia Bratislavy sa tento rok zameriava na cieľové trhy s priamou leteckou dostupnosťou a okolité regióny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies