Turistov, ktorí sa v zahraničí budú správať nevhodne, čaká postih

NETKY.SK • 11 Apríl 2015, 15:18 • 2 min
Turistov, ktorí sa v zahraničí budú správať nevhodne, čaká postih

PEKING - Čínskych turistov, ktorí sa počas pobytu v zahraničí, ale aj vo svojej vlasti budú správať nevhodne, zaradia domáce úrady na dobu dvoch rokov na čiernu listinu. Umožňuje to nové opatrenie Čínskej štátnej správy cestovného ruchu (CNTA), informovala dnes agentúra Sinchua.

slovakia

left justify in out

Zámerom nového vládneho predpisu, ktorý vstúpil do platnosti tento týždeň, je zachovať dobrý imidž krajiny v zahraničí. Peking k nemu prikročil po množiacich sa prípadoch nevhodného správania sa čínskych turistov vo svete.

 

Do národnej databázy previnilcov sa dostanú ľudia, ktorí budú narúšať verejnú dopravu, poškodzovať súkromný alebo verejný majetok, nebudú rešpektovať miestne zvyklosti, či zámerne ničiť historické exponáty. Postih čaká aj osoby, ktoré sa budú zapájať do hazardných hier alebo pornografických aktivít.

 

Hoci CNTA nešpecifikovala trest, ktorý vyplýva zo zaradenia na predmetný zoznam, úrady cestovného ruchu môžu citlivé informácie o previnilcoch odovzdať bezpečnostným orgánom, dopravným spoločnostiam či bankovému sektoru. Čierna listina má mať preto skôr odstrašujúci účinok než represívny.

 

"Je to viac o tom, aby si turisti uvedomili svoje počínanie, keďže neexistuje veľa príslušných opatrení. Tento zoznam je vnímaný skôr ako listina hanby, ktorá má turistov prinútiť správať sa primeraným spôsobom," uviedol riaditeľ CNTA Li Ťin-cao v rozhovore pre stanicu China Radio International.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies