Turistov chcú prilákať jesennou kampaňou Gaštanová Nitra

NETKY.SK • 7 September 2013, 13:42 • 2 min
Turistov chcú prilákať jesennou kampaňou Gaštanová Nitra

NITRA - Návštevníci budú môcť ochutnať nitriansku medovinu v 300-ročnej pivnici, gaštanové delikatesy priamo z výroby či gaštanové obedové menu.

slovakia

left justify in out

Nitrianska organizácia cestovného ruchu bude na jeseň lákať turistov kampaňou Gaštanová Nitra. Od mája ponúkala zážitkové balíčky s názvom Jahodová Nitra, teraz ich vystriedajú Gaštanové víkendy. V rámci nich sa obyvatelia a návštevníci mesta budú môcť vybrať po stopách nitrianskych legiend po Hornom s Dolnom meste s veľkomoravským kniežaťom. Rozpovie im príbeh turistického chodníka, ktorý sa tiahne až k romantickým zrúcaninám hradu Gýmeš, kde sa nachádza gaštan jedlý. Ten sa do oblasti dostal zásluhou Forgáčovcov z hradu Gýmeš. „Tak bola údajne v polovici 13. storočia založená najstaršia gaštanica pri Nitre. Vďaka aklimatizácii gaštana jedlého v dubovo- hrabovom lese dnes pod Gýmešom rastú stromy staré viac ako 300 rokov a vyrábajú sa tu tie najlahodnejšie gaštanové pochúťky,“ povedala Dana Póčiková z Nitrianskej organizácie cestovného ruchu.

Okrem tajuplných príbehov budú môcť turisti ochutnať aj nitriansku medovinu v 300-ročnej pivnici, gaštanové delikatesy priamo z výroby či gaštanové obedové menu. Vo večerných hodinách sa budú môcť vybrať buď na tanečnú party, divadelné predstavenie, do kina, alebo do autokina. Súčasťou gaštanových zážitkových balíčkov bude 14. septembra aj návšteva Kostola svätého Juraja v Kostoľanoch pod Tríbečom, v dňoch 27. až 29. septembra to bude účasť na oslavách Svetového dňa cestovného ruchu a medzinárodnom festivale Divadelná Nitra. Šarkaniáda na Kalvárii bude súčasťou programu 12. októbra a potravinársky festival Zoborské slávnosti na Agrokomplexe 23. až 26. októbra. V dňoch 8. a  9. novembra bude Nitriansky vínny festival v hradných pivniciach, tohtoročnou témou bude Slovensko verzus Toskánsko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona