Turistov budú pri vstupe na Slovensko vítať diaľničné brány

NETKY.SK • 28 Február 2013, 12:37 • 2 min
Turistov budú pri vstupe na Slovensko vítať diaľničné brány

Turistov budú pri vstupe na Slovensko vítať diaľničné brány - Politika Turistov, ktorí prichádzajú na Slovensko po cestách, budú od dnešného dňa vítať na hraničných priechodoch vstupné brány. Prvé dve môžu návštevníci vidieť na priechode Brodské pri vstup

slovakia

left justify in out

img

Turistov, ktorí prichádzajú na Slovensko po cestách, budú od dnešného dňa vítať na hraničných priechodoch vstupné brány. Prvé dve môžu návštevníci vidieť na priechode Brodské pri vstupe z Česka a na priechode v Čunove pri vstupe z Maďarska. Na vstupné brány na Slovensko by sa mali postupne premeniť aj všetky ostatné priechody.

"Projekt zaradí Slovensko medzi krajiny, ktoré vedia urobiť dobrý prvý dojem. Turisti, ktorí sa zastavia na slovenských hraniciach, odteraz dostanú kompletný servis, vrátane zaujímavých informácií o Slovensku," skonštatoval minister dopravy Ján Počiatek (Smer-SD) pri slávnostnom otvorení diaľničnej brány na česko-slovenskej hranici pri Brodskom.

Nové vstupné brány na Slovensko poskytnú turistom informácie o Slovensku vrátane obchodov so suvenírmi. Všetky brány budú v jednotnom štýle. Projekt je pripravený a realizovaný aj v spolupráci so Slovenskou agentúrou pre cestovný ruch (SACR) a Asociáciou informačných centier Slovenska.

"Návštevníci dostanú informácie nielen o tom, aké sú na Slovensku dopravné predpisy, ale aj o krásach a možnostiach, ktoré Slovensko ponúka," doplnil hovorca ministerstva dopravy Martin Kóňa. Súčasťou projektu sú aj plochy na odpočívadlách diaľnic a rýchlostných ciest.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies