Na Martinských holiach musel zasahovať vrtuľník! Turistka pri páde z ferraty utrpela zranenia

NETKY.SK • 13 Jún 2015, 17:26 • 2 min
Na Martinských holiach musel zasahovať vrtuľník! Turistka pri páde z ferraty utrpela zranenia

MARTIN - Príslušníkov Horskej záchrannej služby privolali dnes predpoludním na Martinských holiach k 45-ročnej zranenej turistke, ktorá pri výstupe na Martinské hole ferratou spadla a utrpela zranenia.

slovakia

left justify in out

Ako informovala Horská záchranná služba (HZS), žena sa pošmykla a pri páde utrpela zranenia hlavy, chrbtice, trupu a hornej končatiny. „Záchranári požiadali o súčinnosť posádku Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby, ktorá zobrala na palubu vrtuľníka jedného záchranára HZS. Po zemi k miestu úrazu postupovala štvorica horských záchranárov,“ informuje HZS.

 

Pacientke poskytli na mieste neodkladnú zdravotnú starostlivosť a zafixovali ju pomocou vákuového matraca. Následne ženu za pomoci lanovej techniky transportovali na vrchol ferraty, odkiaľ ju záchranársky vrtuľník previezol do martinskej nemocnice.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies