Turistika sa teší čoraz väčšej obľube

NETKY.SK • 13 September 2015, 11:52 • 2 min
Turistika sa teší čoraz väčšej obľube

BRATISLAVA - Turistika a pobyt v prírode sa medzi Slovákmi teší čoraz väčšej obľube. Ľudia sa viac ako po minulé roky zaujímajú o turistické potreby, vyhľadávajú stany, karimatky či turistickú obuv a batohy.

slovakia

left justify in out

Potvrdzujú to aj údaje portálu pricemania.sk, ktorý porovnáva ceny výrobkov. Podľa marketingovej a PR manažérky portálu Lenky Káčerovej stúpla v období od mája do 10. septembra tohto roku v porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajška napríklad prezeranosť pánskej turistickej obuvi o 121 %. Dámska turistická obuv zaznamenala nárast o 30 % a v prípade outdoorových nožov bol nárast o 107 %.

 

Mierny nárast v predaji výrobkov z tejto kategórie pociťuje v tomto roku oproti predošlým rokom aj spoločnosť Exisport."Tradične je vysoký dopyt po obuvi a kvalitnom trekovom oblečení," priblížila marketingová riaditeľka firmy Martina Tučeková. Zvýšený záujem spoločnosť zaznamenala aj o batohy a doplnky.

 

Nárast nákupov pociťuje v tomto roku aj spoločnosť Totem, ktorá sa zameriava na pomôcky potrebné pre pobyt v prírode. "Ľudia potrebujú nejako tráviť svoj voľný čas a mnohí sa rozhodujú práve pre turistiku a prírodu. Zároveň zisťujú, že bez kvalitného vybavenia a oblečenia je zážitok z pobytu v prírode menej komfortný," odôvodnil záujem konateľ spoločnosti Radovan Pagáč.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona