Turistickú firmu Skyscanner kupujú Číňania za 1,4 miliardy britských libier

NETKY.SK • 24 November 2016, 14:13 • 2 min
Turistickú firmu Skyscanner kupujú Číňania za 1,4 miliardy britských libier

PEKING - Najväčší čínsky poskytovateľ turistických služieb prostredníctvom internetu, spoločnosť Ctrip, za 1,4 mld. britských libier (GBP) kupuje britskú firmu Skyscanner pôsobiacu v oblasti vyhľadávania turistických služieb na internete.

slovakia

left justify in out

Transakcia, o ktorej informovali vo štvrtok, je ďalšou zo série akvizícií uskutočňovaných čínskymi firmami snažiacimi sa získať technológie, obchodné značky a prístup na zahraničné trhy. Firma Ctrip.com International Ltd. uviedla, že manažment britskej spoločnosti Skyscanner Holdings Ltd. sa nezmení a bude firmu riadiť nezávisle.


"Táto akvizícia posilní motory dlhodobého rastu oboch firiem," uviedol vo vyhlásení James Jianzhang Liang, šéf spoločnosti Ctrip. "Skyscanner doplní naše postavenie v globálnom meradle," dodal šéf čínskej firmy. Firma Ctrip dominuje čínskemu internetovéhu trhu s turistickými službami a spoločnosť Skyscanner sídliaca Edinburgu je lídrom v Európe a zväčšuje sa jej prítomnosť v Severnej a Južnej Amerike a ázijsko-tichomorskom regióne.

(1 EUR = 0,85393 GBP)


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies