Turistické chodníky vo Vysokých Tatrách uzavrú v najbližších dňoch

NETKY.SK • 29 Október 2016, 13:28 • 2 min
Turistické chodníky vo Vysokých Tatrách uzavrú v najbližších dňoch

VYSOKÉ TATRY - Z dôvodu ochrany tatranskej prírody, najmä kamzíka a svišťa, bude v Tatranskom národnom parku od 1. novembra platiť sezónna uzávera časti turistických chodníkov.

slovakia

left justify in out

Tie ostanú uzavreté až do 15. júna 2017.

 

"Uzavreté budú turistické chodníky končiace na vrcholoch tatranských štítov s výnimkou Slavkovského štítu, ktorý je podľa návštevného poriadku prístupný v čase mimo snehovej pokrývky. Uzavreté budú turistické chodníky prechádzajúce tatranskými dolinami s výnimkou dolín, v ktorých sa nachádzajú vysokohorské chaty s celoročnou prevádzkou. V čase snehovej pokrývky je uzavretá aj časť tatranskej magistrály medzi Popradským plesom a Sliezskym domom," informoval námestník riaditeľa Štátnych lesov Tatranského národného parku (ŠL TANAP) Maroš Petrík.

 

Podľa jeho slov je to veľmi všeobecné zhrnutie, návštevníkom Vysokých Tatier preto pred plánovanou túrou odporúčajú oboznámiť sa detailnejšie s Návštevným poriadkom TANAP-u.

 

"Na turistických chodníkoch s celoročnou prevádzkou v čase snehovej pokrývky ŠL TANAP-u zabezpečia zimné tyčové značenie," dodal Petrík.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona