Turistická vlna na Liptove stúpla o 500 %, kľúčom sú nové letecké linky

NETKY.SK • 4 Apríl 2017, 13:44 • 2 min
Turistická vlna na Liptove stúpla o 500 %, kľúčom sú nové letecké linky

LIPTOV - Do Liptovského regiónu sa valia davy cudzincov, dopomohli k tomu novozavedené letecké linky

slovakia

left justify in out

Na rozdiel od predchádzajúcich rokov tento kraj zaznamenal obrovský nárast v návštevnosti zahraničných turistov ako napríklad z Británie, Lotyšska, Izraelu alebo Ukrajiny. Región sa konečne stáva dostupnejším aj pre návštevníkov zo vzdialených krajín. Horské strediská vítajú masy turistov z rôznych kútov sveta ako nikdy predtým.

 

Podľa slov riaditeľky jedného z hotela, nárast návštevnosti predstavuje až 500 percent. Podľa šéfky sekcie cestovného ruchu Ministerstva dopravy a výstavby SR Ivany Magátovej je Slovensko relatívne novou destináciou, ktoré dokáže priniesť nové spôsoby a zaujímavé možnosti ako u nás stráviť dovolenku.

 

"Treba nájsť najmä tie najvhodnejšie marketingové nástroje, ktorými by sme mohli podporiť linky, osloviť zaujímavými novými spôsobmi klientov, prilákať ľudí a naozaj rozlietať všetky letiská na Slovensku," uviedla Magátová.

 

Keďže letisko v Poprade je vzdialené len pár kilometrov od Liptova, rozšírenie leteckých liniek má pozitívny efekt, ktorý sa premietol v pomerne masívnom náraste počtu návštevíkov. Vďaka aktivitám oblastných organizácií cestovného ruchu sa darí postupne rozširovať ponuku liniek.  

 

"Naďalej sa chceme orientovať aj na vzdialenejšie trhy a pritiahnuť na Liptov tisícky nových klientov. Spustiť letecké spojenie však znamená investíciu desaťtisíce eur do marketingu," vysvetlila Katarína Šarafínová, PR manažérka OOCR Región Liptov.

 

"Je to vhodná alternatíva miesto alpských destinácií vybrať si práve návštevu regiónu Liptov a Tatier," skonštatoval primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč. Treba sa samozrejme prispôsobiť a rýchlo reagovať na dopyt vyššieho štandardu, ktorý budú požadovať zahraniční dovolenkári.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies