Turisti vo Viedni počas horúčav nemôžu rátať s fiakrami, kone majú voľno

NETKY.SK • 30 Jún 2016, 17:57 • 2 min
Turisti vo Viedni počas horúčav nemôžu rátať s fiakrami, kone majú voľno

VIEDEŇ - Návštevníci Viedne nebudú môcť počas horúcich letných dní rátať s prehliadkou centra rakúskej metropoly z fiakrov. Kone, ktoré ich ťahajú, totiž v dňoch, keď teploty presiahnu hranicu 35 stupňov Celzia, budú mať voľno, rozhodlo dnes tamojšie zastupiteľstvo.

slovakia

left justify in out

Sprísnenie predpisov súčasne skracuje "pracovný čas" vraníkov, ktorí namiesto doterajších 20 dní v mesiaci budú nasadení maximálne 18 dní, a to po 11 hodín denne. Nová úprava nadobudne platnosť v polovici júla, uviedla tlačová agentúra DPA.

 

V rakúskej metropole pôsobí v súčasnosti 28 prevádzkovateľov fiakrov s celkovo 375 koníkmi. Opozícia novú úpravu kritizovala ako šikanovanie podnikateľov. Organizácie venujúce sa ochrane zvierat však argumentujú blahom pre kone. Vlani zaznamenali na Námestí sv. Štefana v srdci Viedne celkovo 18 letných dní, v priebehu ktorých teploty prekročili hranicu 35 stupňov Celzia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona