Turisti sa v pondelok na Eiffelovu vežu nedostali

NETKY.SK • 11 Júl 2016, 13:58 • 2 min
Turisti sa v pondelok na Eiffelovu vežu nedostali

PARÍŽ - Najslávnejšia parížska atrakcia Eiffelova veža zostala na druhý deň po nedeľňajšom finále EURO 2016 medzi futbalistami Portugalska a domáceho Francúzska (1:0 pp) zatvorená.

slovakia

left justify in out

Davy turistov z celého sveta tráviacich svoj čas vo francúzskej metropole sa tak nemohli pokochať výhľadom z 300 metrov vysokej veže neodmysliteľne sa spájajúcej s Parížom vyše storočie. Polícia v blízkosti "eiffelovky" musela v nedeľu večer po finálovom zápase zasiahnuť voči rozvášnenému davu fanúšikov, pričom použila slzný plyn a vodné delá. Z bezpečnostných dôvodov preto zostala veža na druhý deň zatvorená. Informuje agentúra dpa.

 

Francúzsko okamžite po skončení futbalového šampionátu začalo s prípravami na štátny sviatok Deň dobytia Bastilly, ktorý pripadá na štvrtok 14. júla. Súčasťou "Francúzskeho dňa" je aj vojenská prehliadka na Elyzejských poliach, ohňostroje, bály, bankety, pikniky a ľudová veselica.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies