Turisti sa Slovensku vyhýbajú, rapídne ich ubudlo!

NETKY.SK • 10 November 2014, 10:02 • 2 min
Turisti sa Slovensku vyhýbajú, rapídne ich ubudlo!

BRATISLAVA - Posledných päť rokov cestovný ruch u nás rástol. V roku 2014 sa však situácia otočila, píšu dnešné Hospodárske noviny.

slovakia

left justify in out

Za prvých osem mesiacov tohto roka sa u nás prepadla návštevnosť druhým najrýchlejším tempom spomedzi 50 krajín sveta. V prepočte prišlo k nám o 13,4 percenta turistov menej ako vlani. Horšie bol na tom len politickou situáciou zmietaný Egypt. Ukázali to najnovšie čísla Svetovej organizácie cestovného ruchu (UNWTO).

 

Dôvodov bolo viacero. Zima chudobná na sneh, škaredé počasie počas leta, ale aj situácia na Ukrajine. Dovolenkári z Ruska a Ukrajiny chýbajú. Potvrdil to aj hovorca Slovenskej agentúry pre cestovný ruch Martin Šebesta.

 

Fakt, že za prepadmi stojí pokles zahraničných turistov, potvrdil aj predseda Združenia cestovného ruchu Vysoké Tatry Peter Chudý.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies