Turisti našli počas letu v ruksaku obrovského jedovatého pavúka!

NETKY.SK • 30 Marec 2018, 08:30 • 2 min
Turisti našli počas letu v ruksaku obrovského jedovatého pavúka!

MNÍCHOV - Mladý cestovateľský pár nevedomky prepravil z Austrálie do Nemecka jedovatého pavúka z čeľade maloočkovitých, jedného z najväčších druhov pavúkov na svete. Nemenovaný muž ho našiel počas letu v príručnej batožine a neskôr o tom informoval nemeckých colníkov na letisku.

slovakia

left justify in out

Dvojica nemeckých cestovateľov sa podľa Daily Mailu vracala do svojej domoviny z ciest po Austrálii. Keď muž počas druhej časti letu z Dubaja do Mníchova otvoril príručnú batožinu, hľadel naňho pavúk o veľkosti ľudskej dlane, píše server Novinky.cz.

 

Šokovaný tým, čo práve zazrel, ruksak radšej rýchlo zavrel. O pavúkovi informoval až po pristátí colných úradníkov v Mníchove.

 

Hovorca tamojších colníkov povedal, že pavúk vyvolal medzi úradníkmi značné obavy, pretože nikto z prítomných netušil, o aký druh pavúka ide a do akej miery je jedovatý.

 

Privolaný veterinár následne určil, že ide skutočne o jedovatého pavúka z čeľade maloočkovitých, ktorý obýva Austráliu, Áziu, Afriku i Ameriku. Aj keď sú známe prípady napadnutia človeka, žiadne uhryznutie nebolo podľa Daily Mailu smrteľné.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies